Menü Bezárás

Az INFRAKERAM fűtőtestek elsősorban elektromos fűtések. Készülhetnek állandó áramot igénylő vagy kapcsolt árammal működő hőtárolós változatban. Utóbbiak lényegesen nagyobbak, nehezebbek.

Különleges biztonságot nyújtanak a hibrid változatok. Ezek teljes értékű fatüzeléses kályhaként vagy kandallóként is használhatók.

A központi energiaellátás zavara vagy a központi fűtés meghibásodása esetén is melegen tartják a lakást.
Az elektromos hőfejlesztésben, annak vezérlés- és biztonság technikájában több mint 30 éves tapasztalatunk van. A fűtőszálakat, a világ első számú gyártójától, a svéd Kanthal cégtől szerezzük be. Az elektromos szerelési anyagokat és a kerámia mázak többségét a legjobb európai gyártóktól vásároljuk. A többi alkatrészt magunk fejlesztettük és gyártjuk.

1. Az alap típus vázlatos belső felépítése a következő:

A szürke színnel rajzolt fémszerkezet hátoldala (fekete) acéllemez. A kék színű hőszigetelés választja el a sárga fűtőpaneltől. A belső szerkezete 3 cm légréssel kerámia burkolatot kap.

2. A hőtároló típusok tömege nagyobb. Belső felépítésük a következő:

Az alap típustól két dologban térnek el:

Egyrészt a teljesítményük legalább kétszeres. 8 óra alatt ugyanannyi energiát kell felvenniük az elektromos hálózatból, mint az alap típusok 24 óra alatt. A legkisebb ajánlott teljesítmény 7 kW. A hőtárolós változatok a 35% – al olcsóbb kapcsolt áramról üzemeltethetők.
A rövidebb idő alatt felvett több energiát a hőtároló tömeg tárolja. 1 kW teljesítményhez legalább 50 kg hőtároló tömeg tartozik. A 7 kW-os hőtárolós infrasugárzó belső magja így legalább 350 kg, az összsúlya legalább 500 kg.

Ezek a modellek készen nem szállíthatók, a helyszínen kell készre szerelni őket. Fix elektromos bekötésűek. A helyszíni szerelés időszükséglete az egyszerű vonalvezetésű modellek esetében is legalább egy teljes nap.

Valamennyi modell készülhet elektromos látvány kandallóbetéttel. Élethű tűz látványt szolgáltatnak.

3. Hibrid változatok:

A hibrid változatok fatüzelésre is alkalmasak. Kandallóbetétet vagy korszerű öko címkés samottozott tűztereket tartalmaznak. A füstgázaik nagy tömegű samott füstjáratokon haladnak át.
Elektromos üzemmódban ugyanez a samott tömeg szolgál hőtároló magként. Sokoldalúak. Általános esetben felügyelet nélküli fűtőberendezések, ünnepi alkalmakon kedvelt hangulati elemek.
A hibrid változatok telepítéséhez kémény feltétlenül, külső levegő bevezetés lehetőleg kell. Az építésük több nap.